Skip to main content

Find food near you

Насолоджуйтесь більшою кількістю свіжих продуктів, вирощених в Орегоні, разом із SNAP Double Up Food Bucks (UKR)

Fresh produce that you can get for free with Oregon Food Stamps.

Чи знаєте Ви, що можете привезти додому подвійну кількість свіжих місцевих фруктів і овочів без додаткових витрат для Вашої родини?

Коли Ви використовуєте картку Oregon Trail EBT (також відому як «SNAP» або «талони на харчування») на фермерських ринках і в продуктових магазинах, які беруть участь у програмі, програма SNAP Double Up Food Bucks подвоює кожен витрачений долар. Програма діє в десятках місць по всьому штату Орегон, у тому числі в незалежних магазинах, які пропонують різноманітні культурно знайомі традиційні страви. Ви навіть можете скористатися Double Up для отримання значної знижки на річний членський внесок у фермерське товариство (сільське господарство, що підтримується місцевими громадами (CSA))!

Цей ресурс присвячено перевагам SNAP Double Up Food Bucks для жителів штату Орегон. Ви також можете скористатися перевагами SNAP EBT в Орегоні, щоб отримати більше фруктів і овочів у штатах Вашингтон або Айдахо.

Почнемо звідси

Volunteer: Sign UpA raised fist holding a pencil. Illustration.

Як отримати доступ до Double Up Food Bucks?

Якщо Ви знайомі з SNAP і хочете дізнатися більше про Double Up, Ви можете дізнатися більше тут:

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

Find Support: Network

Де я можу використовувати Double Up Food Bucks?

Якщо Ви шукаєте місцеві магазини та фермерські ринки, які приймають Double Up, ця карта з можливістю пошуку може допомогти:

ШУКАЙТЕ НАЙБЛИЖЧІ МІСЦЯ

Find Support: Free Food

Чи маю я право на отримання переваг SNAP?

Якщо Ви не впевнені, чи маєте Ви право на пільги, ось корисний інструмент, за допомогою якого можна дізнатися, чи відповідаєте Ви критеріям:

ПЕРЕВІРИТИ ВІДПОВІДНІСТЬ КРИТЕРІЯМ

Якщо у Вас є додаткові запитання про SNAP Double Up Food Bucks або про те, як програма може допомогти Вашій родині, продовжуйте читати!

Як це працює?

Oregon SNAP can get you more fresh produce.

Double Up Food Bucks на фермерських ринках

Використовуйте жетони Double Up або купони, щоб отримати долар за кожен долар (до 20 доларів США), які можна витратити на фрукти, овочі або розсаду/насіння овочів.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ

Get double the produce at farmers markets, grocery stores and CSAs with Oregon EBT

Double Up Food Bucks в продуктових магазинах

Попросіть співробітника продуктового магазину-учасника дізнатися, як Ви можете використовувати Double Up у цьому місці. У продуктових магазинах Ви можете отримати свій Double Up за купоном, карткою магазину або автоматичною знижкою.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ

Get more shallots and onions with your food stamps in Oregon.

Double Up Food Bucks на Вашій фермі / крамниці, де продаються продукти CSA

Після заповнення короткої форми Double Up Food Bucks може бути автоматично застосовано до Вашого замовлення на продукцію, використовуючи харчові переваги Вашої карти Oregon Trail Card SNAP.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ

Питання, що часто задаються

Що таке SNAP Double Up Food Bucks?

Адаптовано на підставі національної моделі Fair Food Network, Double Up Food Bucks в штаті Орегон дозволяє жителям Орегону з низьким рівнем доходу їсти більше фруктів і овочів, одночасно підтримуючи фермерські сім’ї і місцеву економіку. Double Up – це перша в штаті Орегон програма заохочення, розроблена для зручності покупців. Програма подвоює вартість переваг Програми додаткової допомоги в харчуванні (іноді її називають «SNAP» або «талони на харчування») на фермерських ринках, продуктових магазинах і фермах CSA (сільське господарство, що підтримується місцевою громадою), щоб покупці могли приносити додому більше свіжих продуктів. Double Up наразі пропонується на більш ніж 85 фермерських ринках, у 35 продуктових магазинах і понад 40 фермах CSA по всьому штату, і щороку до програми приєднуються нові заклади.

Яке відношення має Double Up до SNAP?

Програма додаткової допомоги в харчуванні (SNAP) – це фінансована державою програма для закупівлі продуктів харчування в умовах низького доходу. Переваги завантажуються на так звану картку SNAP EBT, деякі також називають її «Oregon Trail Card». Картка діє так само, як і дебетова карта, але гроші можна витратити лише на продукти харчування.

На картку EBT кожній особі надається різна сума грошей залежно від особистого доходу та сімейного становища – до 234 доларів США щомісяця для сім’ї з однієї особи або 782 доларів США для сім’ї з чотирьох осіб. Ви отримаєте детальну інформацію про те, коли Вашу заявку буде схвалено. Кожного місяця, коли Ви берете участь у програмі SNAP, ця сума буде додаватися на Вашу картку, і її можна використовувати для покупки їжі. Будь-які невикористані кошти доступні протягом до одного року з дати їх надання на Вашу картку.

Крім того, багато магазинів і фермерських ринків беруть участь у програмі Double Up Food Bucks для одержувачів SNAP, яка щодня перераховує до 20 доларів США на місцеві фрукти та овочі. Коли власники картки SNAP купують свіжі фрукти та овочі в магазинах-учасниках, на фермерських ринках і в продовольчих кооперативах, вони заробляють 1 долар США у Double Up за кожен витрачений 1 долар у SNAP. Натисніть тут, щоб переглянути карту магазинів-учасників, які можна знайти за поштовим індексом.

На що я можу використати переваги SNAP Double Up Food Bucks?

У продуктових магазинах Double Up можна використовувати для придбання:

  • Свіжих фруктів та овочів

  • Свіжих трав

  • Грибів

  • Розсади овочів, трав або фруктів

  • Насіння овочів, трав або фруктів

На фермерських ринках Double Up можна використовувати для покупки:

  • Свіжих фруктів та овочів

  • Свіжих трав

  • Заморожених та сушених фруктів та овочів

  • Грибів

  • Квасолі

  • Розсади овочів, трав або фруктів

  • Насіння овочів, трав або фруктів

Double Up не можна використовувати для:

  • Будь-яких фруктів або овочів з додаванням солі, цукру, жиру або олії

  • Приклад Консервовані фрукти або овочі, набори салатів із заправкою, фруктові салати або соки з додаванням цукру

Якщо Вам потрібна продовольча допомога, окрім того, що надає SNAP Double Up, наш інструмент FoodFinder – чудова відправна точка! Мережа Oregon Food Bank, що складається з безкоштовних продовольчих ринків, комор і закладів харчування, забезпечує доступ до деяких ресурсів, які SNAP не покриває.
Хто має право на переваги SNAP Double Up Food Bucks?

Double Up Food Bucks доступний для всіх користувачів SNAP, незалежно від того, яка у Вас картка. Наприклад, клієнти з карткою Washington SNAP можуть скористатися перевагами Double Up у продуктовому магазині або на фермерському ринку в Орегоні. Дізнайтеся більше про Double Up Food Bucks тут.

Зауважте, що сума основних коштів SNAP, яку Ви отримуєте, залежить від Вашого доходу та кількості людей у Вашій родині (людей, з якими Ви ділитеся їжею, яку Ви придбали). Однак кожен має право на максимальну вигоду з Double Up залежно від місця, де Ви здійснюєте покупки. Перегляньте нашу сторінку ресурсу, щоб отримати додаткову інформацію про вимоги SNAP.

Яким чином Double Up Food Bucks фінансується та управляється?

Double Up Food Bucks стало можливим завдяки партнерству між Oregon Food Bank, Farmers Market Fund, Pacific Northwest CSA Coalition та Oregon Farmers Markets Association. Разом ми підтримуємо Double Up у понад 85 фермерських ринках, 35 продуктових магазинах і понад 40 фермах по всьому штату.

Наші індивідуальні, фондові та громадські спонсори дозволили нам стати процвітаючою державною організацією, яка обслуговує тисячі членів громади з низьким рівнем доходу поживною їжею від місцевих фермерів і виробників продуктів харчування. Double Up також підтримується програмою Грантів Гаса Шумахера для стимулювання харчування під номером 2020-70030-33183 / 1024374 та 2022-70415-38570 / 1029309 від Національного інституту харчової та сільськогосподарської науки Міністерства сільського господарства США. Також було отримано підтримку від Програми Грантів Гаса Шумахера для стимулювання харчування та відповіді на кризу, спричинену пандемією Covid, під номером 2021-70034-35369 / 1027071.

Як я можу використовувати Double Up у продуктових магазинах?

Ви можете використовувати долари Double Up, купуючи відповідні товари у продуктових магазинах-учасниках по всьому штату. Просто візьміть із собою картку SNAP EBT до продуктового магазину, який бере участь у програмі, і купуйте улюблені свіжі фрукти та овочі. За кожен 1 долар США, який Ви витратите в SNAP, Ви отримаєте 1 долар США Double Up Food Bucks, щоб придбати більше свіжих фруктів і овочів на суму до 20 доларів США за трансакцію. У продуктових магазинах Ви можете отримати свій Double Up за купоном, карткою магазину або автоматичною знижкою. Запитайте касира або співробітника магазину-учасника, щоб дізнатися, як саме отримати Double Up у цьому місці. Додаткова інформація про використання Double Up у продуктовому магазині доступна на веб-сайті Double Up Food Bucks.

Як Double Up працює на фермерських ринках?

Ви можете використовувати долари Double Up, купуючи відповідні товари на фермерських ринках-учасниках по всьому штату. Просто візьміть із собою картку SNAP EBT на фермерський ринок, який бере участь у програмі, і відвідайте інформаційний стенд, перш ніж почати робити покупки. За кожен 1 долар США, який ви витратите в SNAP, Ви отримаєте 1 долар США Double Up Food Bucks, щоб придбати більше свіжих фруктів і овочів на суму до 20 доларів США за трансакцію. Наприклад: якщо Ви витратите 20 доларів США із перевагами SNAP, Ви отримаєте додаткові 20 доларів США, які зможете використати, щоб придбати більше продуктів.

На більшості фермерських ринків жетони/купони Double Up коштують 2 долари за штуку, тому купівля на парну суму в доларах із перевагами SNAP гарантує, що Ви отримаєте максимальну вигоду. Наприклад: якщо Ви використовуєте 5 доларів США у SNAP під час покупки, Ви отримаєте лише 4 долари США у Double Up; але якщо Вам буде необхідно 6 доларів у SNAP, ви отримаєте всі 6 доларів у Double Up.

Сукупна щоденна додаткова сума в межах програми Double Up може змінюватися в залежності від місцезнаходження фермерського ринку. Ознайомтеся з повним переліком продуктових магазинів, фермерських ринків і CSA, які беруть участь у програмі, щоб дізнатися денний ліміт для місця, де Ви робите покупки. Додаткова інформація про використання Double Up на фермерському ринку доступна на веб-сайті Double Up Food Bucks.

Як я можу отримати Double Up Food Bucks для моєї програми підтримки сільського господарства місцевими громадами (CSA)?

Програми CSA – це як підписка на журнал, але для їжі! Щотижня Ваш фермер доставлятиме різноманітні свіжі, поживні продукти у зручні місця у Вашому районі. Коли Ви використовуєте харчові переваги SNAP за допомогою картки Oregon Trail Card, щоб придбати продукти CSA/фермерського товариства від ферми-учасника, Double Up Food Bucks автоматично застосовується до Вашого платежу. Може бути передбачена коротка форма для підпису та відправлення поштою, але загальний процес простий і легкий. Додаткову інформацію про те, як використовувати Double Up для CSA, можна отримати в Pacific Northwest CSA Association.

Ваш досвід та активна позиція із захисту мають значення!

Ми ставимо людей, які стикаються з голодом, у центр кожного нашого рішення.

Такі програми, як Double Up Food Bucks, надзвичайно важливі для того, щоб усі ми мали доступ до здорової їжі. Проте десятиліття досвіду показують нам, що самої продовольчої допомоги недостатньо, щоб справді назавжди покласти край голоду. Тому ми так завзято працюємо над зміною політик та систем, які спричиняють голод у наших громадах. Підпишіться на сповіщення про дії, щоб дізнатися, як Ви можете взяти участь у боротьбі за усунення голоду.


Відповідно до федерального законодавства про громадянські права, правил і політики Міністерства сільського господарства США (U.S. Department of Agriculture, USDA) в області громадянських прав, цій установі заборонено здійснювати дискримінацію за расою, кольором шкіри, національним походженням, статтю (зокрема гендерною ідентичністю й сексуальною орієнтацією), віросповіданням, інвалідністю, віком чи політичними переконаннями, а також застосовувати будь-які каральні заходи у зв’язку з попередньою діяльністю в області громадянських прав.

Інформація про програму доступна не лише англійською мовою. Особи з обмеженими можливостями, які потребують альтернативних форм подання інформації про програму (наприклад, шрифтом Брайля, великим шрифтом, у вигляді аудіозапису чи американською мовою жестів), повинні звернутися до агентства штату або місцевого агентства, до якого вони подали заявку на отримання допомоги. Особи з порушеннями слуху (у тому числі глухі) або мови можуть зв’язатися з USDA через Федеральну службу комутованих повідомлень (Federal Relay Service) за номером (800) 877-8339.

Щоб подати скаргу на дискримінацію у зв’язку з програмою, необхідно заповнити форму AD-3027 (Форма подання скарги на дискримінацію у зв’язку з програмою USDA), яку можна знайти тут: https://www.fns.usda.gov/sites... ukrainian.pdf, звернутися до будь-якого офісу USDA, зателефонувати на номер (833) 620-1071 або надіслати листа до USDA. Такий лист має містити ім’я та прізвище заявника, його адресу й номер телефону, а також докладний опис імовірної дискримінаційної дії, щоб належним чином поінформувати помічника міністра з питань громадянських прав (Assistant Secretary for Civil Rights, ASS) про характер і дату ймовірного порушення громадянських прав. Заповнену форму AD-3027 або лист необхідно надіслати будь-яким із наведених нижче способів:

1. поштою:
Food and Nutrition Service, USDA
1320 Braddock Place, Room 334
Alexandria, VA 22314; або

2. факсом:
(833)-256-1665 чи (202)-690-7442; або

3. електронною поштою:
FNSCIVILRIGHTSCOMPLAINTS@usda.gov
Ця установа надає рівні можливості всім особам.

Related posts

Oregon Food Bank logo

News

Six Insights from Leaders this AAPI Heritage Month

Oregon Food Bank logo

News

Oregon Food Bank Statement Calling for a Ceasefire of Israel’s Violence against Palestinians

News

Food for All Oregonians Summit Champions Food as a Human Right

Email sign-up

Stay connected

Sign up to receive emails with updates, resources and ways to get involved.